Jag har arbetat som professionell Safariguide i 24 år och är en av Sveriges främsta samt mest anlitade Safariguider.

Jag producerar och skräddarsyr resor direkt till privatpersoner, resebyråer eller sällskap med unika önskemål och erbjuder saklig upplysning om klassiska Safaris samt exklusiva natur- och kulturupplevelser som inte finns tillgängliga på den traditionella resemarknaden.

Jag har haft ansvar för och guidat drygt 8,000 gäster samt arrangerat hundratals olika Safaris till Tanzania, Kenya, Uganda, Rwanda, Zambia, Zimbabwe, Namibia, Botswana, Malawi, Lesotho, Eswatini och Sydafrika.

Låt er inspireras av mina Safariföreläsningar där jag reder ut begreppen kring Safariresor och Naturvård vilket är ett uppskattat samt dagsaktuellt tema för företag och skolor.

Välkomna med förfrågningar!

JAG HJÄLPER DIG VÄLJA RÄTT SAFARI !

För många är Safari en upplevelse man har möjlighet att genomföra en gång under sin livstid. Det kanske är en familjeresa, bröllopsresa, 50-års present eller en kompisresa. ALLA kan åka på Safari. Min yngsta safarigäst har varit 4 år och min äldsta 99. När man väl bestämt sig för att åka på Safari är det viktigt att välja RÄTT Safari.

VAD KOSTAR DET ATT ÅKA PÅ SAFARI ?

OBS! Tyvärr finns det oseriösa svenska researrangörer som säljer för dyra eller ibland för billiga Safaris om man ser på innehållet gällande flyg och arrangemang samt sedan anlitar en svensk Safariguide som förväntas rädda upplägget för att göra resan lyckad. Detta skapar en orättvis situation för Safariguiden och lokaloperatören samt i synnerhet för betalande gäster vilka riskerar en mindre lyckad reseupplevelse.

Varningsklockor för resor som säljs till safariparker under fel säsonger, internationella flyg involverande väntetider mitt i natten, låg standard gällande resans Camper/Lodger, långa transportsträckor samt att man trycker in för många gäster i Safarifordonen. Alla gäster bör absolut ha en egen fönsterplats under Safarit.

Viktigt jämföra olika researrangörer och programförslag. Gäller det en gruppresa eller privat resa, vilka slags internationella flyg används, landarrangemang som boende och transporter, se vad som egentligen ingår, kombinationer med bad och stränder samt olika säsonger. Försök vara ute i god tid och planera.

Jag förordar resor av HÖG Kvalitet. Med tanke på att Safari oftast är en resa man gör en gång i livet så rekommenderar jag att man arrangerar sin Safari genom seriösa resebyråer vilka använder sig av riktigt utbildade professionella Safariguider. Generellt gäller att man får det man betalar för och min erfarenhet är att det är värt lägga någon extra krona för att få det riktigt bra.

Vissa afrikanska länder är dyrare än andra som Safaridestinationer och det kan vara stor skillnad mellan vad olika Safari kostar i jämförelse med vad man faktiskt får uppleva. Resemarknaden förändras ständigt och Safariutbudet ökar varje år. Vilket Safari ska du välja?

Jag hjälper dig välja RÄTT Safari !

VAR OCH NÄR ÄR DET BÄST ATT ÅKA PÅ SAFARI ?

Det är ALLTID bäst för Safari någonstans i Afrika. Hemligheten är de olika säsongerna i Afrika som styr förutsättningarna för mängden vilt man har möjlighet att få se. Samtliga viltområden i alla afrikanska länder har bättre och sämre perioder beroende på årstiden. Viktigast är att ni får se så mycket djur som möjligt. Det är NÄR ni kan ta ledigt och åka på semester som styr vilket land i Afrika ni bör välja för att åka på Safari.

Populära safariländer är Tanzania och Sydafrika men det finns många fler fantastiska safaridestinationer till Kenya, Uganda, Rwanda, Botswana, Namibia, Zambia, Zimbabwe, Malawi, Lesotho och Eswatini. Det existerar fortfarande vilda områden som är riktigt bra viltmässigt vid rätt årstid.

Den mest vanliga och klassiska Safarin sker med en 4x4 Land Cruiser eller Land Rover. Sedan finns det Walking Safari där vi vandrar i bushen, båtsafari där vi använder motorbåtar eller kanoter, flygsafari med olika Cessna-plan eller luftballong samt andra exklusiva spännande arrangemang.

Jag hjälper dig välja RÄTT Safari !


KONTAKT

Konsultera Johan om Safari och Safariföreläsningar.

 Email: johan@stenkula.com
instagramjpg    mail2jpg

Copyright 2022 SafariLegend Johan Stenkula